Front-end, Util

De ce este atât de greu să găsești un Front-end developer bun?

Aceasta este o întrebare onestă. Pentru cei neinițiați, dezvoltarea unui front-end extern ar trebui să pară ca o suflare ușoară de vânt....

Written by Gabi
· 3 min read >

Aceasta este o întrebare onestă. Pentru cei neinițiați, dezvoltarea unui front-end extern ar trebui să pară ca o suflare ușoară de vânt. Dar dacă da, atunci de ce developerii de front-end extern nu costă un ban?

Răspunsul este simplu: dezvoltarea front-end-ului extern, este mult mai complicată decât pare. Doar când îți scufunzi degetele de la picioare în mare, nu vei înțelege cât de puternice sunt apele.

Dezvoltarea frontului este mai complicată decât pare.

Nu respingem dificultatea dezvoltării de pe server, este totuși important să recunoaștem problemele care apar cu partea de lucru a clientului. Ca dezvoltator de front-end, cea mai mare parte a muncii trebuie făcută în HTML și CSS, ceea ce lasă instrumente limitate pentru a lucra în jurul bug-urilor. JavaScript ajută aici și acolo, dar detectarea caracteristicilor vine cu performanțe generale. Înseamnă mai mult cod și mai multe posibilități ca acest cod să eșueze. În plus, cu CSS este dureros să lucrați odată ce site-ul dvs. începe să crească. Este foarte static, iar tu te descurci cu o mulțime de lucruri în capul tău.

Curba de învățare abruptă se datorează, în parte, naturii în continuă schimbare a domeniului. Cu capătul frontal există întotdeauna ceva nou de învățat: interogări media receptive, HTML AppCache, transformări CSS, WebGL etc. Fiecare dintre aceste instrumente introduce noi posibilități interesante pentru dezvoltatorii de la front-end, dar și schimbă modul în care se desfășoară activitatea lor.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, schimbarea modului în care se dezvoltă dezvoltarea frontală, cât mai frecvent și mai precis posibil. Din păcate, niciun instructor nu poate spera niciodată să țină pasul cu tehnologiile în schimbare, ceea ce înseamnă că fiecare nou dezvoltator de front-end care se alătură forței de muncă este deja cu câțiva pași în urmă, luptând să-și umple cutia de instrumente cu o sursă neîncetată de resurse necesare.

Aceasta este mai mult decât o dezvoltare.

Cu capătul frontal, nu este vorba doar de cod. Este vorba despre modul în care codul interacționează cu consumatorul. În ceea ce privește dezvoltarea pe partea clientului, designul slab poate deveni cu ușurință un obstacol între produsul și public. Un bun dezvoltator de front-end are nevoie de o înțelegere a performanței web și a diferitelor valori care determină succesul online. Asta înseamnă caching http, optimizarea timpilor de căutare DNS, folosirea scripturilor de construire a minificațiilor și selectarea celui mai bun motor de aspect CSS pentru proiect.

Nu numai că, un bun dezvoltator de front-end, de asemenea, trebuie să aibă o înțelegere a marketingului. Aceasta înseamnă cunoașterea psihologiei consumatorului, prioritizarea accesibilității și utilizabilității produsului și menținerea unei SEO puternice. De asemenea, înseamnă înțelegerea fundamentală a teoriei designului și, ocazional, lucrul cu modele grafice care sunt aproape imposibil de implementat.

În ceea ce privește dezvoltarea clientului, este de asemenea important să vă concentrați asupra securității produsului, protejând-o împotriva CSRF, XSS, fixarea DNS și clickuri. Dar nu toate dezvoltările de front-end sunt partea clientului – chiar și dezvoltatorii din segmentul front-end trebuie să sapă din când în când codul lateral al serverului. Asta-i drept: un bun dezvoltator de front-end trebuie să fie un bun dezvoltator de back end, de asemenea.

Înseamnă a face produsul compatibil cu totul.

Dezvoltatorii Peter-Paul Koch, Douglas Crockford și Nicholas Zakas sunt de acord că “dezvoltarea frontală este cel mai ostil mediu de dezvoltare din lume”. Motivul: compatibilitatea. Odată ce un dezvoltator din partea frontului a terminat să-și facă treaba (și o grămadă de alte locuri de muncă), ei ajung imediat la lucru, asigurându-vă că produsul funcționează în mod optim pe fiecare browser, dispozitiv mobil și cuptor de prăjituri de înaltă calitate, sub soare . Asta poate fi o mulțime de muncă.

În afara vârfului capului, câte browsere de internet vă puteți gândi? Doar pentru a numi doar câteva, dezvoltatorii din front-end au Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer și acum Edge pentru a dezvolta – pentru a nu mai menționa mai multe versiuni ale browserului, care trebuie luate în considerare pentru compatibilitate. Luați în considerare acest lucru: fiecare versiune de Internet Explorer, de la 6 până la 10, are propriile bug-uri și limitări unice. Totuși, este important să răspundeți fiecăruia, sau altfel nu reușiți să faceți produsul dvs. accesibil pentru acei mulți consumatori.

Și asta e doar piața de calculatoare. Acum, luați în considerare fiecare model și model de smartphone și tabletă pe care consumatorii ar putea să le utilizeze pentru a vă accesa serviciul, fiecare cu diferite metode de introducere care trebuie luate în considerare. Serviciul funcționează fără o tastatură? Functioneaza fara un mouse? Are suport tactil? Are gesturi? Serviciul trebuie să lucreze la toate acestea – chiar și atunci când utilizatorii ajustează producția pentru a se potrivi propriilor nevoi. Indiferent dacă utilizatorul ajustează dimensiunea textului, modifică culorile sau dezactivează complet CSS sau JavaScript, produsul trebuie să rămână funcțional. În calitate de dezvoltator din partea frontului, Bulat Bochkariov afirmă: “Lucrăm cu unelte proaste pe platforme inconsistente conduse de orice fel de dispozitiv vă puteți imagina … asigurându-vă că produsul funcționează pentru toată lumea, indiferent de ce”.

Deci, de ce este atât de greu să găsești un dezvoltator bun pentru front-end? Fiind un bun dezvoltator de front-end este greu – poate mult mai greu decât credeți. Un bun dezvoltator de front-end trebuie să fie pacient, angajat și dispus să îndeplinească o mulțime de roluri diferite în afara dezvoltării tradiționale, toate asigurându-se că produsul este optimizat pentru cel mai mare public posibil – și da, asta e greu de ajuns.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *